Comunicate de presa

UMARO, brand cu traditie de 104 ani, devine parte a grupului REM

REM devine entitatea administrativă a producătorului centenar – UMARO

În condițiile impactului rezultatelor muncii continue, REM a reușit să realizeze performanță în toate domeniile, încercând în mod constant fabricarea și prestarea celor mai bune, mai rapide și mai fiabile servicii. Astfel, același set de valori, dorințe și obiective înalt stabilite se îndreaptă și către UMARO.

Din dorința de a reînvia și dezvolta capacitatea firmei, R.E.M. devine entitatea administrativă ce va lua sub aripile sale UMARO, o companie cu o tradiție ce sărbătorește centenarul în producția de mașini-unelte și a cărei activitate este focusată pe strunguri verticale.

Umaro, ce va deveni un adevarat pilon, a fost înființată în 1991 prin divizarea IMR, construită fiind în anul 1916, pe fostul Arsenal al Armatei. Fiind un obiectiv strategic, întreprinderea a fost bombardată în iunie 1944, moment în care fost și evacuată. După război, și-a reluat activitatea, specializându-se după anul 1960 în construcția de mașini-unelte pentru prelucarea lemnului, strunguri, piese de schimb pentru tractoare și mecanică grea.

În anii ce au urmat activitatea companiei s-a orientat pe diversificarea producției în direcția utilajelor specializate de mare randament și precizie, mașini de găurit, freze, poduri rulante, automacarale, stivuitoare.

Astfel, după 103 ani de activitate, putem spune faptul că TCE UMARO SA reprezintă cea mai mare tradiție și experiență în materie de strunguri carusel, având experiența zecilor de ani în mașini unelte.

R.E.M. a luat naștere în anul 2000 la inițiativa lui Claudiu Florin Tampu, Director General. Detinuță de un capital 100% romanesc, nu a avut nevoie de o perioadă lungă de timp pentru a intra în topul firmelor din domeniul producerii de mașini unelte din România. Axată pe performanță, calitate și nu in ultimul rând pe cultura organizațională, REM oferă mașini de top și soluții performante pentru industria prelucrării metalelor din întreaga lume.

„Trăim într-un mediu global bazat pe calitate, care ne provoacă să obținem performanță în toate domeniile. La REM, încercăm în permanență să construim utilaje grele mai bune, mai rapide și mai fiabile, astfel, să îndeplinim toate cerințele clienților noștri. De-a lungul anilor, după cercetări intense, muncă asiduă și aplicând cele mai noi tehnologii de inginerie, ne-am consolidat statutul de furnizor de top al utilajelor grele din întreaga lume.

Respectarea standardelor internaționale de calitate și oferirea unui sprijin mare pentru clienți va rămâne întotdeauna obiectivul nostru principal. ”

Alături de UMARO, REM își dorește să creeze un mediu prielnic unui proces de dezvoltare continuu bazat pe calitate. Astfel, investițiile ce se vor face în acest sens vor fi:

1. Reparații ale halelor și livrarea unui mediu de lucru modern.
  2. Modernizarea utilajelor existente și dotarea cu aparatură și mașini-unelte de ultimă generație.
  3. Construcția de Mașini-Unelte grele standard sau la cerere.
  4. Mașinile la cerere vor fi proiectate de propriul departamentul de proiectare al REM, fiind și cel mai mare birou de proiectare mașini-unelte din România.
  5. Generarea de 100-200 de noi locuri de muncă în Roman și, de asemenea, în împrejurimi.

Cu o experiență atât de vastă, UMARO va constitui mediu propice pentru producerea de strunguri verticale, mese rotative, strunguri verticale pentru profilare, precum și centre de frezat și alezat verticale, dar nu în ultimul rând, și alte utilaje la cererea clientului.

Pe o piață unde predomină concurența, cel mai important element este munca, îmbinată fiind cu perseverența, pentru a putea sparge cele 5 obastacole de bază, așa cum susține și Zig Ziglar – „orice vânzare are 5 mari obstacole de bază: nu există nevoie, nu există bani, nu există grabă, nu există dorință, nu există încredere.”

Prin alăturarea companiei sub cupola R.E.M. se dorește dezvoltarea capacității acesteia, iar piețele de desfacere vor asigura prosperitatea, bunăstarea angajaților și calitatea produselor și serviciilor.

O viziune pentru următorii 100 de ani

Combinând experiența de până acum, atât a companiei REM, cât și a brandului UMARO, echipa nou formată are o viziune complexă pentru următorii 100 de ani, asigurând astfel o creștere durabilă și o prosperitate continuă pentru angajați, clienți, mediu și orice alte părți interesate.

Îmbunătățirea continuă a tehnologiilor de fabricație și automatizarea proceselor va asigura o calitate înaltă a produselor fabricate. De asemenea, investițiile în modernizarea instalațiilor de producție și cercetările în domeniul prelucrării metalelor, vor genera o serie de tehnologii durabile, fiind în concordanță, atât cu mediul, cât și cu cerințele tot mai complexe ale pieței.

One thought on “UMARO, brand cu traditie de 104 ani, devine parte a grupului REM

1. Buna ziua,

suntem unul din fostii clienti ai UMARO, va felicitam pentru aceasta initiativa provocatoare si va dorim mult succes.
    Speram sa putem relua colaborarea pe diverse proiecte in viitor.

Sa aveti un an 2020 productiv !

Camelia Dragan
    Tehnoconsulting